ممنوعیت استفاده از ماده پرفلوئورواکتان سولفونیک اسید (PFOS) در فوم های اطفای حریق

ایمنی و حریق


با توجه به مصوبات جدید کمیته ایمنی دریانوردی در صد و هفتمین اجلاس آن، استفاده و یا نگهداری از فوم های اطفای حریق حاوی ماده پرفلوئورواکتان سولفونیک اسید (PFOS) ممنوع است. در این مقاله به بررسی خطرات این ماده و تشریح الزامات جدید می پردازیم.

الزامات محل نصب Survival Crafts

ایمنی و حریق


قایق های بقا (Survival Craft)، به تجهیزات نجاتی می گویند که در زمان ترک کشتی در شرایط اضطراری، می توانند جان خدمه را نجات دهند و شامل قایق های نجات (Life Boat)، جان پناه های دریایی (Life-Rafts) و قایق های جستجو و نجات (Rescue Boats) هستند. در این مقاله، به الزامات مربوط به جانمایی محل نصب این تجهیزات بر اساس کنوانسیون سولاس و کد LSA می پردازیم.

دستورالعمل تعمیر و نگهداری تجهیزات ایمنی شناورها

ایمنی و حریق


بر اساس بخش 10.1 کد ISM، سیستم مدیریت ایمنی شرکت باید دارای برنامه ای برای تعمیر و نگهداری تجهیزات ایمنی کشتی باشد به گونه ای که آماده به کاربودن این تجهیزات مطابق با قوانین و مقررات، کدها، دستورالعمل ها و استانداردهای مربوطه، تضمین شود.

ارزیابی ایمنی گزارشات حوادث

ایمنی و حریق


با توجه به اهمیت بررسی حوادث در پیشگیری از تکرار وقوع آنها، در این مقاله به بررسی ابعاد حوادث رخ داده و اقدامات بعدی صورت پذیرفته در ارتباط با آنها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

لباس غوطه وری

ایمنی و حریق


دریا از دیرباز محیطی پرخطر بوده و بالطبع دریانوردی و مشکلات و خطرات ناشی از آن نیز وجود داشته است، به گونه ای که کار کردن و زنده ماندن در این محیط نیازمند اراده های قوی، مهارت و آموزش های مناسب بوده است.
در این مقاله، تلاش شده برای خوانندگان با بیان مقدمه ای در خصوص لباس غوطه وری، قوانین مرتبط سولاس، الزامات ساخت و نحوه تست و نگهداری این تجهیز بر اساس اسناد آیمو، بیان شود.

طرح بازگیری افراد از دریا

ایمنی و حریق


بر اساس مقرره 17.1 فصل سوم کنوانسیون سولاس، همه شناور های مشمول این کنوانسیون باید دارای یک طرح و فرآیند اختصاصی بازگیری افراد از دریا باشند. این طرح باید بر اساس راهنمای منتشر شده توسط سازمان بین المللی دریانوردی (MSC.1/Circ.1447) تهیه و سپس بر روی شناور نگهداری شود. در این طرح تمامی تجهیزات مشخص شده برای انجام عملیات بازگیری مشخص شده و اقدامات لازم برای این کار تشریح می گردد. هدف از این طرح، به حداقل رساندن مخاطرات این عملیات، برای افراد درگیر در آن، می باشد.

مکانیزم رهاسازی قایق های نجات

ایمنی و حریق


در صنعت دریایی بر اساس انواع مختلف کشتی ها و شرایط ویژه عملیاتی آنها، انواع مختلفی از قایق های نجات استفاده می شود. به همین صورت، مکانیزم رهاسازی این قایق ها نیز متفاوت طراحی می شوند. در این مقاله انواع اصلی مکانیزم رهاسازی قایق های نجات (Lifeboats’ release mechanism) شرح داده خواهد شد.

روش های محافظت در برابر گسترش آتش سوزی در اماکن زیست شناورها

ایمنی و حریق


بر اساس الزامات مقرره 7.5.5 فصل 2-2 کنوانسیون سولاس، تمام شناورهای باری مشمول این کنوانسیون به غیر از تانکر ها، باید برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی در اماکن زیست (Accommodation Spaces)، فضاهای خدماتی (Service Spaces)، ایستگاه های کنترل (Control Station)، یکی از روشهای مشخص شده را انتخاب و اجرایی کنند.

میدان دید در پل فرماندهی

ایمنی و حریق


بر اساس مقرره 22 فصل پنجم کنوانسیون سولاس، کشتی های با طول کلی (Overall Length) 55 متر و بیشتر که بعد از 1 جولای 1998 ساخته شده اند، باید مفاد این مقاله را رعایت کنند. این مقرره زوایا و محدوده های دید مختلف، شرایط قابل قبول زوایای کور را به منظور حفظ دید مناسب و ایمن مشخص می کند.

سیستم آب پاش نیزه ای

ایمنی و حریق


این مقاله به توضیح مختصری در خصوص سیستم های انفرادی آب پاش نیزه ای که اخیرا در سال 2016 میلادی برای کشتی های نوساز کانتینر بر اجباری شده است، می پردازد.